Sandboxie: biztonság mesterfokon

Mi is ez a Sandboxie? Egy remek kis alkalmazás, ami erősen javasolt mindenki számára, aki használ internetet, és sokszor látogat meg olyan oldalakat, melyek tartalma kétségbe vonható, illetőleg akik szeretnek sokmindent kipróbálni, de félnek a program okozta meglepetéseltől.
A Sandboxie-ről röviden:
A sandboxie egy kis alkalmazás, aminek a célja, hogy elkülönített memóriaterületen a rendszertől 100%-ban elszeparált részen futtasson alkalmazásokat, vagy a böngészőt. Ennek jelentősége az, hogy a Sandboxie-ba indított programok semmilyen kárt nem tudnak okozni a számítógépben, hiszen teljesen ki vannak zárva a rendszerből. Miért jó ez? Így bármikor minden veszély és kockázat nélkül kipróbálhatunk bármit, vagy megnyithatunk olyan weboldalakat, amiket egyébként nem mernénk megnyitni.

Hasonlít egy virtuális rendszerhez, de mégsem, mert ez a program nem egy virtuális operációs rendszert kínál, hanem saját rendszeren belül használhatjuk annak ablakaiban, sokkal kevesebb erőforrást igényel, mint egy virtuális rendszer használata, mégis nagyon praktikus.

A program letöltése: >>>Klikk ide<<<
Fájl mérete: 1,7Mb
32 és 64bites rendszereken is tökéletesen működik!

A Sandboxie-ról bővebben: HAMAROSAN (VIDEO + KOMMENT)

1 megjegyzés:

  1. A Comodo Internet Security-ben is van ilyen funkció, nagyon hasznos. Jobb klikk-el is használható egyszerűen.

    VálaszTörlés