Ubuntu 9.10 Karmic Koala T-mobile Web n Walk Stick beállítása

Ha esetleg T-mobile Web n Walk Sticket használtok, akkor 9.10-es ubuntuba már nem kell sokat ügyködni a működésrebírása végett, hanem csak 1-2 dolgot kell utólag módisítani, aztán már működik is a dolog! 9.04-ben

hasonlóképpen kell eljárni, 8.10-es disztrónál viszont nem működik, legalábbis utolsó tapasztalataim szerint ez nem elég. Mindenesetre itt van egy kis videó, howto stílusban, hogyan lehet működésre bírni a mobilnetet! Innentől csak HD minőségben! :)Annyit még a dologhoz, hogy az egész beállítás értelemszerűen azzal kezdődik, hogy a sticket behelyezzük egy szabad usb-be, előfordulhat, hogy automatikusan ajánlja fel a beállítás varázslót, de ha nem, akkor a videó szerinti módszerrel lehet a kapcsolatot létre hozni!

12 megjegyzés:

 1. Hello!
  Remélem valaki tud segíteni nekem! Most használok először windows 7-et és egyszerűen nem ismeri fel a mobil internetemet... Web n walk sticket használok én is!

  Mit tehetnék?

  Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 2. Szia Renáta! Mi a pontos tipusa a sticknek? Eza stick hátuljára van írva, option globetrotter vagy huawea vagy vmi hasonlo. Még ami fontos, hogy 32 vagy 64 bites oprendszert használsz? Mert egyébként 32 bites rendszeren a telepítésnek automatikusnak kellene lennie, ha csak nincs valami baj a stickel, de 64bites rendszerre külön driver kell... Hogy milyen rendszert használsz, azt a következőképpen ellenőrizheted:
  Start Menu - "Számítógép" na erre nem kattintasz rá, hanem egy jobb egér gombot kattintasz, és a megjelenő menüben kiválasztod a tulajdonságokat, majd a felugró ablakba a Rendszer típusa szöveg után fogod látni, hogy 32 vagy 64 bites a rendszered! Amennyiben 64 bites, ha megírod a sticked típusát, akkor linkelek neked hozzá drivert! Soksikert és további szép napot! Szia!

  VálaszTörlés
 3. A rendszerem 64 bites, a stickem pedig már nincs nálam, de azt mondták,hogy az icon 225 típusú! Ma bent voltam a T-Mobile-nál a szervízben és nem tudtak segíteni a problémámban! Aki ott volt, még nem is találkozott életében windows 7-el... Beküldte nagy veszekedés után a gyártóhoz, de ő azt mondta, hogy semmiképp nem lehet semmit csinálni vele! Én viszont fizetem a havi 6ezret januárig és addig lemondani sem tudom...

  El vagyok keseredve... Remélem tudsz nekem segíteni, nagyon hálás lennék!

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 5. Szia! Hát sajnos a t-mobile-t nem igen erdekli, hogy kinek milyen rendszere van, így aki 64bites rendszert használ, az mindig hárányba kerül. De szerencsére létezik az ICON 225 stickhez is 64 bites driver.

  A telepítés menete:
  először letöltöd a lentebb linkelt drivert, majd feltelepíted, de úgy, hogy a stick nincs a gépre csatlakoztatva, majd amint megtörtént a telepítés rádugod a gépre a sticket, és működik. Ha telepítés közben vagy után kéri, hogy indítsd újra a gépet, akkor indítsd újra!

  ICON 225 web n walk stick driver:

  http://www.t-mobile.hr/sw/wnw_SW_za_64-bit_Windows.zip

  Remélem sikerült megoldanom a problémád! :)

  További szép napot! Szia

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
  Telepítettem a fájlt, de nem tudom, hogy működik e:(! Mert ugye a T-mobilenál van a stickem...
  De ha azt mondod, hogy ez biztosan működik, akkor visszakérem tőlük!

  Tényleg mégegyszer köszönöm!!! Hálás vagyok!

  VálaszTörlés
 7. Szia! Hát én is remélem hogy sikerül! :) Elvileg azért készítettem a blogot, hogy segíthessek! :) Üdv

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!
  Nekem ugyan az a problémám mint renátának 64 bites Win 7 -es, a különbség csak az, hogy az én stickem típusa: GIO 225 ös!

  Ha tudtok segíteni nagyon örülnék neki!
  Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 9. nekem is GIO 225 nem kezdi el telepíteni a szoftwert szóval áttettem az xp-mről elindítom és erre: az eszköz nem található :@ !HELP!

  VálaszTörlés
 10. Sziasztok! Szintén GIO225 nevű stick-et használok és nekem sem nagyon működik! De nem is találtam rá driver-t!!! Megköszönném a segítséget!!!!

  VálaszTörlés
 11. windows 7 web n walk stick gio 225, manager nem működik

  ajánlott link letöltése ( http://www.t-mobile.hr/sw/wnw_SW_za_64-bit_Windows.zip ), telepítése, program hozzáadása a tűzfalhoz, és már működik is , kösz bnegative

  VálaszTörlés
 12. Az most nagyon jól jött..:)Megoldotta a problémát,Köszönöm

  VálaszTörlés