Windows Live SkyDrive - iroda a felhőben

Nyár közepén érkezik a Microsoft böngészőből futtatható ingyenes Office alkalmazása. A SkyDrive szolgáltatás már most is elérhető a home.live.com címen, jelenleg teljesen ingyen szolgáltat számunkra egy 25 GB-s tárhelyet, ahová feltölthetjük dokumantumainkat, és innen könnyen megoszthatjuk barátainkkal.
Tulajdonképpen egy webes merevlemez. Ezév nyarán felkerül a 2010-es Office böngészőböl futtatható verziója is, aminek előnye, hogy nem kellesz drágán megvásárolnunk az irodai programcsomagot.

Természetesen az ingyenesség mivoltábóül nem várható majd el a webes Office-tól, hogy mindent ugyanúgy tudjon, inkább egy Light verzó lesz, a legfontosabb szerkesztési lehetőségek elérhetőek lesznek, de rengeteg plusz szolgáltatás kimarad. Előnye, hogy bárhol és bármikor kezelni tudjuk majd dokumentumainkat, mindössze egy élő internetkapcsoaltra lesz szülségünk.

Elsősorban inkább a dokumentumok megtekintésére lesz alkalmas, míg szerkesztésben jóval alul marad a hagyományos társánál. Ennek következtében biztos lesz majd, aki örül ennek a szolgáltatásnak, de a hagyományos Office-t nem fogja tudni felváltani.

Mindenesetre a 25GB tárhely az egy remek dolog, ide feltölthetjük a legfontosabb fájljainkat, és bárhonnan elérhetjük őket. A SkyDrive használatához mindössze egy Windows Live ID-re van szükségünk, amit bárki bármikor elkélszíthet pillanatok alatt!

Egyet értesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Sajnos csak 50 Mb az egyszere feltölthető fájlméret korlát. Ez így elég gagyi, szűkös, főleg egy Microsoft-tól. Ennél már a többi "Felhő" is többet kínál de nem eleget.

    Melyik az a Cloud amelyik megengedi, hogy egyszerre akár akkora méretű fájl mehessen fel rá, mint maga a tárhely mérete???? Miért nem találtam még ilyet? Aki tudja írja legyen szíves itt meg az elérhetőségét.

    VálaszTörlés