Telepítsünk Windows 7-et!

A Windows 7 RC 7100 telepítése

Feltétlen érdemes mindenkinek kipróbálni ezt az operációs rendszert, nagyon szuper, a windows 7 az, aminek a vistának kellet volna lennie. Nagyon szép, és még gyors is. Én nagyon megkedveltem. Mellesleg teljesen ingyenesen letölthető a microsoft oldaláról, és még termékkulcsot is kapunk, amivel 2010. juníus 1-ig teljesen jogtisztán használhatjuk.

Hivatalos gépigény

A Microsoft közzétette a Windows 7 hivatalos minimum gépigényét, így mindenkinek érdemes gyorsan áttekintenie, hogy vajon a rendszere alkalmas-e a Windows 7 futtatására. Adalék még a felsoroltakhoz, hogy kompatibilitási problémák csak azon eszközökkel lehetnek, amelyek 2 évnél idősebbek. A Microsoft ugyanis a Windows Vista kódbázisára építette a hetest, így amely eszköz kompatibilis a Vistával, az tökéletesen elmuzsikál a Windows 7 alatt is.
1 GHz processzor (32- or 64-bit)
512 MB RAM (Home Basic); 1 GB RAM minden más veriónál
15 GB tárhely
DirectX 9 kompatibilis videokártya 32 MB memóriával (Home Basic); minden más verzióhoz minimum 128 MB belső memória és WDDM támogatás szükséges.

Az én tapasztalatom az, hogy ha 100%-ra ki akarjuk élvezni a Windows 7 adta lehetőségeket és a fullos vizuális effekteket, akkor minimum 2gb ram, 60gb tárhely a rendszernek, min 256mb videókártya(DX9 kompatibilis), meg valami komolyabb processzor, 2,0ghz körül, 64bites kétmagos proci a legtutibb. Ha van rá mód, érdemes a 64bites verziót telepíteni a se7en-ből, gyorsabb, jobban kihasználja a processzor lehetőségeit.

Ha alkalmas a gépünk a Windows 7 futtatására, akkor letöltjük a nekünk megfelelő verziót, kiírjuk egy dvd-re a letöltött képfájlt, ha megvan a dvd, újraindítjuk a gépet, bebootolunk a dvd-ről, és aztán követjük a videóban látottakat lépésről lépésre



Windows 7 RC 7100 letöltése
A Windows 7 magyarítása

Windows Update

20 megjegyzés:

  1. Hol lehet veled kapcsolatba lépni?

    VálaszTörlés
  2. ...minimum 2gb ram, 60 gb tárhely a rendszernek, min 256mb videókártya(DX9 kompatibilis), komolyabb processzor, 2,0ghz körül, 64bites kétmagos proci a legtutibb...

    Nem semmi igények. Különösen a 2 giga ram és a 60 giga tárhely érdekes (nekem 256RAM és 10 giga tár is elég). Nem is beszélve a videóról. Alaplapi talán 2 megás RAM-mal. És megy rajta a kocka a négy virtuális képernyővel.

    VálaszTörlés
  3. Kedves brtkr! Lehet hogy eldöcög 256 rammal, és elég neki 10gb hely, de ne felejtsük el, hogy csak az oprendszer foglal 10 gb helyet, és nem árt ha van plusz tárhely az adott partíción, ahova programokat stb telepíthetünk, és hidd el, ha van üres helyed, a rendszered is pörgősebb. nem vonom kétségbe az állításodat, miszerint ezen a konfigon is elfut a 7, ellenben ha élvezhetően szeretnéd használni és nem várni mig betölt akár a sajátgép vagy bármi, akkor érdemes komolyabb konfiggal próbálkoznod. azt viszont nem nagyon tudom neked elhinni, hogy egy 2megás videóval próbálkozol, ha alaplapi integrált a vidkarid, akkor mindig a rendszermemóriából veszi le a saját memóriáját, ami 16 32 64 128 vagy 256 lehet, esetleg ujjabbaknál mégtöbb. de persze ha neked ezzel a konfiggal is kielégítő a 7 sebessége, akkor egészségedre. De csak hogy tudd, ha az élmébnyindexed nem ér el egy bizonyos pontszámot, sokminden vizuáis effekt ki van kapcsolva, és te még nem is látod azokat. További szép napot! üdv

    VálaszTörlés
  4. brtkr a Linuxról beszél :)))))

    Egyébként itt van a kezemben a win7 dvd, de nem visz rá a lélek, hogy security hole-t csináljak a gépemből.... most az enyémen ubuntu 9.04 fut és holnap jelenik meg a 9.10. Az előbb lesz rajta, mint a w7. :)

    Le a windows-zal!!! :)

    http://itcafe.hu/hir/windows_7_sins_fsf_kampany.html

    VálaszTörlés
  5. Kedves névtelen! :) Természetesen mindenkinek szive joga eldönteni, higy windowst vagy linuxot használ! Én is használom az ubuntut, én is várom a holnapi napot, folyamatosan nyomon követem a ubuntu.hun a fejlesztéseket ésatöbbi, és igazándiból majdhogynem egyet kell értsek veled, nem összehasonlítható a két operációs rendszer. De lássuk be az emberek jó nagy része nem boldogul el a linuxal (persze mert meg sem próbál elboldogulni :) igaz az ubuntu vagy mint7 vagy mar sok sok linux annyira felhasználóbarát, de még mindig ott vannak a program problémák. majdhogynem minden progira lehet alternatívát találni, de van amire mégsem. példának okáért ott vannak az adobe cuccok. photoshop vagy dreamweawer, alternativa létezik, gimp, kompozer stb, de én ha az adobe-t akarom hasznalni akkor marad a windows. éppen ebböl kifolyolag egymás melett hasznalom a két oprendszert. de ha már windows, a 7 jobb mint a vista és szebb mint az xp, ezért ha már windows akkor 7! szerintem :) köszönöm, hogy meglátogattad az oldalt, még ha nem is vagy windows párti! :) További szép napot!

    VálaszTörlés
  6. NOS ÉN INKÁBB MARADOK A SKIN "KINÉZETNÉL" UGYAN IS NEM SZERETNÉM ELRONTANI A GÉPEMET EGYÉPKÉNT TETSZIK EZ A OPERÁCIÓS RENDSZER PERSZE EMLÉKEZTETLEK TITEKET ÉN CSAK SKINT HASZNÁLOK AKINEK KELL A SKIN http://videosmart.hu/video/windows-xp-re-windows-7-kinezet-telepitese TESSÉK

    VálaszTörlés
  7. Szia! Nem is tudom, attól, hogy skint használsz, a rendszer még XP marad, és lássuk be, az XP egy 8 éves oprendszer, 8 év alatt meg sok víz lefojt a Dunán. Akármien skin, soha nem fogja azt az élményt adni, mint a 7 gyárilag. Megtekintettem a videot, semmmi 7-re utaló dolgot nem látok benne, mellesleg eléggé szétkuszálják a rendszert ezek a skinek. Inkább hasonlít vistara, de végülis kinek hogy. Ha ragaszkodsz az XP-hez, én nem foglak rábszélni. Mindenesetre szerintem ha windows, akkor 7. Haladjunk a korral!

    VálaszTörlés
  8. Kedves bnegative!
    Valóban ilyen kevés videó RAM-om van. Az alaplap ennyit enged levenni a fizikai RAM-ból, mivel valami intel-es izé. Azért vesz le ilyen keveset, mert maga a csip elég lassú, ha többet venne le, lomhább lenne. Megelégszek vele, csak a KDE szaggat egy kicsit a Kmenu böngészésekor. Nem kell kétségbe esni, itt van még más grafikus felület is.
    Talán ez az a bizonyos árukapcsolás tipikus esete. A júzer kénytelen venni egy videókártyát (még akkor is, ha van integrált), csak hogy kipróbálhassa a Win7 grafikus újításait. Erre mondom én azt, hogy ez parasztvakítás. A 'bennfentes körökben' nagy port kavart cikkem megírása után írtam egy direkte Win7-ről szóló 'magyarázat'-ot. Míg bárki megharagudna, hogy magát a rendszert fikázom, mondom, nem. Csak a reklámszöveget próbálom értelmezni. A cikkek között a 'Miért válassza a Windows rendszert?' c. cikkről beszélek. Érdemes gondolkozni rajta. A Misiszoft csak egy rendszeralapot árul 50 pénzért, ehhez kell beszerezni még számos használati programot. Brr.

    VálaszTörlés
  9. hát igen! ebben egyet kell hogy értsek, én tiosztában vagyok a windowsnak mindenféle hátrányosságával, mégis a felhasználók zöme a windows-t használja, kompatibilitási problmák miatt. én a linux rendszerektől nem zárkózom el, sőt egyre inkább ezeket a rendszereket preferálom. Ha valakinek nem a külcsin a lényeg, és le tud mondani sok pc játékról, akkor a legjobb döntés egyértelműen a LINUX! ubuntu és mint párti vagyok elsősorban, abbol is a gnome-ot részesítem előnyben, a kde nekem elég idegen, bár valszeg megszokás kérdése. igaz még csak kb 1-másfél éve foglalkozom ezekkel a rendszerekkel, de az én szemem már felnyílt. talán a legnagyobb probléma amit feltudok róni a microsoftnak, h kökemény pénzekért árulják a rendszereiket, plusz progik, stb. Na meg a személyi jogok már már majdnem megsértése az infogyüjtésekkel stb. rákényszerítik az embert, hogy ujabb gépet, ujabb programokat stb használjanak. ez sokszor már szinte felháborító. de azért lássuk be, hogy az otthoni felhasználók jórésze különböző okosságokkal kikerüli a jogtisztaságot, és nem veszik meg a rendszert. ha nem létezne hátsókapu, valszeg többen használnák a linux alapú rendszereket! de majd meglátjuk mit hoz a jövő, addig meg én maradok a windows + ubuntu egymásmeletti futtatásánál. :) üdv

    VálaszTörlés
  10. minden szep es jo, DE!!! A windows7 tenyleg hogy nem igenyel annyit mint a vista de ha jatszani akarnank windows7 alatt, akkor koveteli a 4GB memoriat, hogy simman fusson a jatek.De en szemelyszerint nagyon meg vagyok elegedve:)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! én most fogok felteni egy win-7 ultimátumot egy 2.8 as 1 magos 64bites sempron procival elátot gépre amiben 4gb ram ketyeg és egy 8400gs es nvidia kártya 512 tes memoval elátva. 40gb -os vinyo... tudok igy majd jácani a gépen ? csak mert én azért nemhasználok se linuxot se ubuntut mert film nézésre játékra és zenehalgatásra+ netezésre használom a gépet egy darab munka program sincsen feltéve +ba rá.. mivel nem dolgozom a gépen egy alap exelt felraktam muter gépére de enyi szerintem leginkáb csak azok használnak linuszot akik dolgoznak a gépen.. a töbi átlag felhasználonak meg felesleges mivel ugyis jácik meg film zene internet ozt enyi :) edig énis xp párti voltam de ugy döntötem haladok a koral énis és felteszek egy win-7tet.. :) persze vinyo bövités lesz meg proci csere jobra de perpil szerintem ezis elég ha a játékok nagyábol eldöcögnek?.. elöre is köszönöm a választ üdv:Mano

    VálaszTörlés
  12. Hali! Felraktam a gépemre a 7-et, tökéletesen ment is, csak annyi a bökkenő, hogy nem mennek a játékok. :S Alapból Win Xp volt rajta, és ott mentek a játékok!!
    A gépem: 32 bites oprendszer
    Intel Pentium 4 2,99GHz CPU
    2,00gb RAM
    (ATI)Sapphire Radeon 9600 256gb
    Szabad hely a C-n: 74,5gb

    Mi lehet a baj? Válaszodat előre is köszi! :D


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hello minimum legyen 10g szabad tárhely.
      nekem is volt ilyen video kártyám (különben 256mb-os). evvel az a baj hogy belle megy a ddr1-be de igazság szerint ddr2-es. ugy hogy ha tudod cseréld ki mert elöbb utöbb elfog romlani( mármint megy a ventilátor meg a gép csak a képernyöt nem fogja bekapcsolni. jah és telepitsd csak ujra a gépet, nekem is volt olyan amikor nem ment a játék rajta.

      Törlés
  13. Bocsi nem a szabad hely hanem a teljes kapacitás

    VálaszTörlés
  14. Nekem összesen van 2GB ram-om. Annyi kell a Win7 rendszernek,attól tudok majd játszani? Meg 384MB videokari integrált,2.00 GHz egy magos laptop. Most szerinted erre érdemes volna -e a Win 7?

    VálaszTörlés
  15. És ha a játék is kér 2 GB RAM-ot és a Win 7 is akkor mi van? Együtt tudják használni,vagy külön külön kéne annyi? Én még az előző névtelen lennék.

    VálaszTörlés
  16. hali nekem elég gyenge gépem van
    procim pentium4 es 3.00GHz s
    1GB a ram om
    szabad helyem a gépem 33.0 GB
    a videokarim pedig alaplapi 128MB
    erre fel menne a win7 ultimate ?
    a válaszokat előrre is köcce

    VálaszTörlés
  17. Szia lenne egy kérdésem a windows 7 eldöcög 512-mb rammal is? a merevlemezem 320 gb-s a proci pedig intel celeron (felújított) és régi a gépem ramot meg nem tudtam szerezni

    VálaszTörlés
  18. A 64 bites Windows 7-et inkább 4 GB, vagy ettől több RAM esetén érdemesebb telepíteni, mert jobban kihasználja, 4 GB RAM alatt pedig jobb a 32 bites, mivel úgyis csak maximum 4 GB RAM-ot képes kezelni. Több olyan géppel és laptoppal találkoztam, amelyekben 2 GB RAM volt, és 64 bites volt a Win7, hát mit ne mondjak elég lassú volt a rendszer. 32 bites verziót tettem fel a 64-es helyett és jóval gyorsabb lett.
    Ahhoz, hogy a Windows 7 normálisan működjön, kell:
    - Minimum 2 magos Intel, vagy 4 magos AMD proci, ami legalább 3 GHz
    - 4 GB RAM
    - 128 GB HDD (7200 RPM-es 5400 helyett)
    - akinek több pénze van vegyen SSD-t is, és arra tegye a rendszert, a HDD-n legyen a többi adat
    - 512 MB videókártya minimum, hogy a YouTube is akadálytalanul mehessen (elég a 256 MB is, de aki pl. 720p minőséget akar, annak jobb az 512 MB)
    - aki Full HD minőségben nézi a videókat, annak kell minimum 1 GB videókártya

    VálaszTörlés