Windows Doctor 2.0 - karbantartás

Ha nem akarjuk az oprendszerünket két hetente újra etlepíteni, akkor karban kell tartanunk. Erre van egy nagyon jó program, olyan szinten kitakarítja a windowst, hogy utána rá sem fogunk ismerni. Érdemes a progit már akkor használni, mikor még friss a windowsunk, mert közvetlenül telepítés után is tele van mindenféle felesleges és rossz alkalmazással, bejegyzéssel.

A windows doctor mindenféle windows-al kompatibilis, (7, Vista, XP, 32 és 64bit egyaránt) Érdemes használni, sokat spórolhatunk, ha nem szakemberre bízzuk a gépünk karbantartását. A program kitörli az ideiglenes fájlokat az internetről begyüjtött hulladékokat, megtakarítja a rendszerleíró adatbázist, egyszerű és nagyszerű. Használata erősen javasolt!

A program letölthető innen: Windows Doctor 2.0
Használata:

Telepítés után elindítjuk a programot, és ha módunkban áll, akkor regisztráljuk azt, mert különben csak korlátozott ideig fogjuk tudni használni. Termékkulcsot nem tudok adni, mert az törvénybe ütközne, de különböző oldalakról, akár torrent odlaalkról is letölthet a program termékkulcsal együtt.


Szóval a program fut, az első ablak ami bejön, az a SYSTEM SECURITY. Ennél a fülnél a SCAN gombra kell kattintanunk, és a program átnéz minden olyan alkalmazást, ami a rendszer indításakor betöltődik.

Ha végig futott az ellenőrzés, kattintunk a Next gombra, és a következőt fogjuk látni:
A program osztályozza a találatokat veszélyességi szint szerint. Minnél több csillagot kap egy program, annál veszélyesebb, a 2 csillag az nem gond, de persze nézzük át, hogy mik azok amik indulnak a rendszerrel, és amire nincs szükség (toolbar-ok, help pluginok stb...), azokhoz rakjunk egy pipát, ha bármi mellett kettőnél több csillag van, azokat feltétlen jelöljük ki, aztán kattintsunk a REPAIR gombra. A progi elvégzi a takarítást, aztán kattintsunk a FINISH fülre és készen vagyunk.


REGISTRY CLEANUP - a rendszerleíró adatbázis tisztítása
Itt mindössze annyi dolgunk van, hogy rákattintsunk a SCAN gombra, a program átnézi a rendszerleíró adatbázis bejegyzéseit, és ha valami hibát talál, azt kiírja. Miután végzett az ellenőrzéssel, nyugodtan hagyhatjuk minden bejegyzésnél a pipát, es CLEAN gombra kattintunk.

Miután kattintottunk a CLEAN gombra, a progi kitakarítja a rossz bejegyzéseket, aztán mehetünk a következő fülre.
PRIVACY CLEANUP - Személyes fájlok takarítása
Ez a fülecske azt a célt szolgálja, hogy a merevlemezen lévő hulladékot kitakarítsa. Ezt külön külön is megteheted a temp mappák kiűrítésével, meg a lomtár liűrítésével, de így egyszerűbb. Minden hulladékot kitöröl a merevlemezről (ideiglenes fajlok, ideiglenes internetfájlok, stb...) Ha régóta lomosodik a windows, akkor akár több giga szabad helyet is tudunk vele csinálni, mindenféleképp érdemes lefuttatni. Elő szokott fordulni, hogy a böngészési előzményeket is kitörli, ezzel számolni kell!

Itt is először SCAN, átnézi a program a dolgokat, aztán CLEAN. Ha sok lom van a gépen, akkor ez eltarthat egy darabig, de nem kell megijedni, végzi a dolgát a progi, még ha nem is látni. :)
SYSTEM SPEED-UP
Itt annyi dolgunk van, hogy kattintsunk a ANALYSE gombra, és miután lefutott a vizsgálat, kattintsunk a OPTIMIZE gombra. Ha ezzel is megvagyunk, bezárhatjuk a programot, aztán újraindítjuk a gépet, és élvezzük a pozitív változást. :)
Mindenki csak saját felelősségre használja!!

9 megjegyzés:

  1. van magyarítás a 2.0 verzióhoz?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Elvileg van, gyakorlatilag nem tudom, hogy telepítés után magyarul fog e hozzád szólni, ezzel kapcsolatban nekem csak negatív tapasztalataim vannak, de itt egy link:

    http://download.chip.eu/hu/download_getfile_hu_2222822.html?s=http://dl05.chip.eu&f=/99348/WindowsDoc20hu.exe&t=4a24ae11&sign=fa3ed4ca6986c0129583816767fbf92a&dl_type=dl_hs

    Üdv

    VálaszTörlés
  3. Rámentem a második fülön, hogy clean.... . Lefuttatom megint a Scan-t és ugyanannyi probléma van, mint volt.. Mi lehet a gond?

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! ÉN nem bízom az ilyen programokban, még a CCleanerben sem. Ezt a tapasztalat mondatja velem. Lehet hogy elsőre úgy tűnik, hogy hú de gyors a rendszer, meg tök jó minden, aztán egy idő után majd észre veszed, hogy hm ez a program nem úgy működik ahogy kéne, a másik meg mindig lefagy. Szóval nekem nincsenek jó tapasztalataim, természetesen mindenki azt használ amit szeretne, gondoltam hozzászólok csak. :)

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, de megbaszhatod ezt a kibaszott szar programot, ugyanis a nagytakarítás után a gépemen a win7 nem bootol!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Én 2008 óta használom a Dokit,és csakis pozitívan beszélhetek róla.Ha a gépem lassan nyit meg valamit,akkor tudom,hogy le kell futtatnom a Dokit.Kiszűri,és törli a hibákat,ami után újra friss,gyorsabb a gépem!!

    VálaszTörlés
  7. Üdv Srácok!-Ajánlanék 1 olyan progit amiben biztosan nem fogtok csalódni!-Glary Utilities!-Ez egy megbízható karbantartó program ingyenes és tud magyarul.

    VálaszTörlés
  8. szia nekem van egy olyan bajom hogy miután megcsinálom a rendszerleíróadatbázis tisztítását utánna több hibás bejegyzés van
    ez mitől van?

    VálaszTörlés