Windows XP SP3 telepítése

A Windows Xp SP3 telepítése

Az XP alapjában véve egy jó operációs rendszer, és azt hiszem a világon az egyik legelterjedtebb. Sokan szidják, mert persze vannak hibái, de hisz tudjuk, semmi sem tökéletes. Az én véleményem az, hogy ha megfelelően karban van tartva az XP, akkor sokáig gyorsan és hálásan fogja teljesíteni az általunk kiadott utasításokat.

Ahhoz, hogy elkezdjük használni az oprendszert, először fel kell telepítenünk. Majd a későbbiekben fogok foglalkozni a karbantartással is külön, ajánlott programokkal és telepítési sorrenddel. Egyszóval mindennel. De egyenlőre maradjunk a telepítésnél...

Első lépés, hogy berakjuk az telepítő cd-t az optikai meghajtóba közvetlenül a bekapcsolás előtt. Ha teljesen üres merevlemezre telepítünk akkor annyi dolgunk van, hogy megvárjuk amíg a telepítő betölt a cd-ről. Ha régi rendszert akarjuk újra telepíteni, akkor előbb be kell állítanunk a BIOS-ba, hogy a rendszer honnan induljon (merevlemez, cd meghajtó, esetleg floppy vagy usb). A bios-ba úgy tudunk eljutni ha a számítógép bekapcsolása után amikor a rendszer összetevőit listázza a gép vagy megjelenik az alaplap emblémája, akkor megnyomjuk a DEL vagy a F2 gombot, ahány alaplap annyiféle, de ezek a legáltalánosabbak. Ha pontosan nem tudjuk melyik, akkor nyomogassuk mindakettőt, aztán az egyikre csak bejön. :) Miután bent vagyunk a BIOS beállításainál, olyat keresünk, hogy BOOT SEQUENCE vagy BOOT PRIORITY vagy valami hasonlót, a boot szó legyen benne az a lényeg. Ha megtaláltuk, annyi a dolgunk, hogy elsődlegesnek az optikai meghajtót válasszk ki. Ha ez megtörtént mentsük el a változásokat és lépjünk ki a beállításokból (SAVE AND EXIT). A számítógép újraindul...

Nézzük folyamatosan a kijelzőt, és mikor a következő szöveget látjuk:

CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot....

akkor lenyomjuk a szóköz billentyűt, és a telepítő elkezd betölteni. Innentől itt egy videó, ami végigkalauzol a telepítés folyamatán:


16 megjegyzés:

  1. Én is szeretem az xP-t :D

    VálaszTörlés
  2. sp2-t át tudom alakitani sp3ra vhogy,persze mindezt ujra telepítés nélkül?:)
    előre is köszi

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Nekem egy olyan problémám merült fel egy laptop telepítése során, hogy amikor a telepítő elindulna (pont ahol kezdődik a videó) bedobja a kék halált...vista van rajta még a "gyári" rendszer lassan 2 éve...és próbáltam sp2-es xp-vel és sp3-assal is és a hiba mindig ugyanott van...a vége mindig kék halál..-.-"

    Mindent próbáltam, csináltam rendszer visszaállítást, hátha valami ott nem fekszik neki vmi, a parancssornál a CHKDSK /P (/F)-s ellenőrzést/javítást végeztem, ám 45%-nál meghalt, kilépett az ellenőrzésből...ugyanezt a vista betöltése után próbáltam, hogy a szektorhibák javítását végezze el ha van, ott is kb ugyanott kilépett és nem csinált semmit.

    Valakinek van esetleg valami tippe, megoldási ötlete?

    Előre is köszi!;)

    írhattok akár az emailemre is, azt tuti észreveszem!

    dj-joey@freemail.hu
    köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Esetleg nézd meg a noti bios-ába, hogy a hdd milyen módra van állítva, elméletben ha SATA vinyó van a gépedbe, akkor ha a SATA MODE-ot átállítód AHCI-ről IDE-re akkor megoldódhat a probléma! Üdv!

    VálaszTörlés
  5. sp2-t át tudom alakitani sp3ra vhogy,persze mindezt ujra telepítés nélkül?:)
    előre is köszi

    VálaszTörlés
  6. Windows Xp SP3 64bites rendszer nincs véletlenül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 64 bites változathoz nem jelent meg sp3. Ott a legfrissebb és naprakész az sp2.

      Törlés
  7. Szia én is akarom telepiteni a windows xp sp3 de nem mukodig a windows 7 sp1 en

    VálaszTörlés
  8. én nem tudom telepíteni mert usb billentyűzetem van és azzal nem megy tud segíteni valaki?

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok nekem az a problemam van hogy ujra lett már telepítve a laptop.ezzel a cd vel.
    Nem is volt semmi gond.azomban most nem akarja feltelepiteni. Elindul a formazas de olyan kkegyetlen lassan hogy 5 óra mire végig megy és utánna se jo mert elölről bead mindent. Mit tehetek?

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok,
    segítsen valaki win xp nem akar települni a laptopomra, ami egy Fujitsu Siemens, 2*1,6 Ghz-es professzorral, Phoenix bios-szal. Volt rajta win7, de régi Office-t szeretek, csak Excel meg Word és Access van nálam használatban.
    Töröltem mindent dban-nal, telepítőlemez máshol települ (32 bites) itt felpörög, aztán "op rendszer nem található" felirattal megáll. Tettem rá linuxot, szintén cd-ről (32 bit) simán felmegy. Mit tehetek? Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés