iCloud - ingyen PC mindenkinek

Az iCloud a kedvenc felhő rendszerem, mert nagyon felhasználóbarát, a felülete leginkább a Windows Vistára hasonlít, és sebességben valahogy gyorsabb a társainál. Egy kis betekintést szeretnék adni a rendszerről.

Az iCloud egy speciális XIOS (Xcerion Internet Operating System) OS-t használ, XML fejlesztői környezettel, titkosítással és virtuális fájlrendszerrel. Alapesetben 3GB tárhelyet kapunk a szolgáltatótól, ami 40 dollárért cserébe 100GB-re növelhető.


A rendszer nagyon felhasználóbarát és rengeteg alkalmazás elérhető, van benne Chat kliens, beépített böngésző, zene és filmlejátszó, irodai csomagok, minden, ami átlag felhasználáshoz szükséges. Nagy előnye más rendszerekhez képest, hogy a felhasználói felület magyar nyelvű, ezért igazán könnyű eligazodni benne.

Ha valakinek nem lenne elég a 3GB tárhely, a beépített böngésző segítségével kikerülhető a plusz tárhely vásárlás, hiszen akár a Windows Live SkyDrive-ot is elérhetjük, ami plusz 25GB tárhelyet biztosít számunkra teljesen ingyen.


Egyik legnagyobb előnye a beépített böngészőnek és a virtuális rendszernek, hogy innentől nem kell félnük internetes barangolásunk közben, hogy vírus kerül a gépünkre, segítségével olyan oldalakra is ellátogathatunk, amiktől eddig féltünk, hogy megfertőzik a gépünket.

Azt hiszem, hogy ezekkel a rendszerekkel lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk, innentől kezdve nem kellenek nekünk szuperszámítógépek, vagy külön multimédiás rendszer, netre kötjük tévénket, és online minden kodek nélkül az oprendszer élből lejátszik minden filmet, elérünk minden fájlt, de még sorolhatnám. Ez már tényleg a jövő. A felhasználást pedig mindenkinek a saját fantáziájára bízom!

Egyet értesz? Tiltakozol? Szólj hozzá Te is!

4 megjegyzés:

  1. hát ez nagyon pöpec! ajánlom mindenkinek

    VálaszTörlés
  2. Nos eléggé korlátos: csak max.150 Mb file tölthető fel méretileg, amiről nem írtak. Ja és hogy lehet megszüntetni a fiókot, ha már nem akarok tag lenni ????

    VálaszTörlés
  3. és ennek működnie kellene?
    (b1afy7)

    VálaszTörlés
  4. le kell valamit tölteni ehhez a programhoz?

    VálaszTörlés